Even voorstellen

Mijn naam is Renée Harmsen-Moonen,  getrouwd en moeder van 2 jong volwassen dochters. Nadat ik al jaren yoga had beoefend,  heb ik in 2014 de 4 jarige hbo opleiding tot yogadocent, Samsara in Bilthoven, afgerond. Ik ben daardoor een erkende yogadocent volgens de eisen van de  Vereniging Yogadocenten Nederland.

VYN-logo-lid-300x296

Eind september 2015 heb ik de 4 level basistraining Critical Alignment Yoga afgerond. Kenmerkend voor de Critical Alignment Yoga (CAY)  is de werkwijze waarop met de alignment van het lichaam wordt  omgegaan. Deze methode is ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Meer info hierover onder het kopje “Wat is Yoga” en “Mijn Lessen”. Inmiddels ben ik begonnen de vervolg opleiding Critical Alignment Therapie (CAT), waarbij naast chronische rug- schouderklachten,RSI e.d., die vaak door CAY al enorme verlichting vinden, ook  hernia, discopathie, scoliose whiplash osteoporose e.a. verlicht en verbeterd kunnen worden. Het is echter niet zo dat ik de behandelaar ben, ik geef slechts handvatten en oefeningen, waardoor je houding verbeterd en  je je eigen behandelaar wordt.

Mijn ouders hebben mij de naam Renée gegeven dit komt uit het frans en betekent herboren (denk ook aan Renaissance) de 1 é en dubbel ée in deze naam heeft te maken met het mannelijk en vrouwelijk van het franse werkwoord. Je suis née betekent, ik ben geboren,  Renée betekent dus herboren, dat is precies één van de betekenissen van yoga, zie ook het kopje “wat is yoga”. Het woord centrum heb ik gekozen, omdat we er naar streven yoga te beoefenen vanuit het centrum van je bewustzijn. Vandaar de naam Yoga Centrum Renée.

SONY DSC

Voor mij is yoga een wijze van leven, denken en  waarderen geworden. Niet oordelen over anderen en jezelf. Een ieder is waardevol zoals hij/zij is, niet meer en niet minder met zijn/haar eigen aardigheden.  Alles om ons heen is energie. Daarom probeer ik meer te eten wat direct uit de natuur komt en minder te eten wat in een fabriek wordt gemaakt. Verder probeer ik tijdens alle dagelijkse bezigheden mezelf bewust te blijven. Bewust van houding , bewust voelen, zowel  fysiek als emotioneel. Bewust genieten van  mijn gezin en dankbaar zijn voor elke dag, dat is wat het leven zo waardevol maakt. Ik probeer de schoonheid te zien van alles wat op mijn pad komt, een eekhoorntje in de tuin, een welgemeende glimlach, een prachtige bloem, een attent gebaar. Ook de minder leuke dingen brengen  vaak wel een ervaring mee die mooi is, al is het op het moment zelf misschien moeilijk te herkennen.
Met dit als uitgangspunt wil ik graag yoga uitdragen en overbrengen aan diegene die daar open voor staan.