Even voorstellen

Even iets over mij en mijn achtergrond:

Mijn naam is Renée Moonen, moeder van 2 volwassen dochters.
Na mijn 4 jarige basis Hatha yogadocenten opleiding bij  Samsara in Bilthoven, heb ik de 2 jarige opleiding Critical Alignment Yoga en Critical Alignment Therapie afgerond bij de grondlegger Gert van Leeuwen in Amsterdam. Meer info hierover onder het kopje “Wat is Yoga” en “Mijn Lessen”.  Naast deze basis opleidingen heb ik nog diverse specialisaties gedaan als van Dixhoorn hartcoherentie/ademtherapie, Energetische yoga met de elementen aarde metaal water hout en vuur, vispassana meditatie en mindfullnes, yoga en dans, yoga voor ouderen, yoga nidra, pranayama en anderen.

Voor mij is yoga een wijze van leven, denken en waarderen geworden. Ook de minder leuke dingen brengen vaak wel een ervaring mee die mooi en leerzaam is, al is het op het moment zelf misschien moeilijk te (h)erkennen. Lichaam en geest staan onvoorwaardelijk met elkaar in verbinding. Spanning of stress uit je hoofd krijgen zonder met je lichaam bezig te gaan is eigenlijk niet mogelijk.  Alles om ons heen is energie. Ik probeer de schoonheid te zien van alles wat op mijn pad komt, liefdevol in het leven te staan en mijn kracht juist uit mijn kwetsbaarheid te laten komen.

Nadat ik 5 jaar een yogapraktijk heb gehad in het Achterhoekse Zelhem ben ik in december 2017 naar het prachtig verstilde Namibië verhuisd. Hier is veel ruimte geweest voor de bewustwording van de natuur en verstilling. Juist in Namibië zijn er veel inzichten gekomen die ik meegenomen heb toen ik tijdens de lockdown eind maart 2020 weer  in Nederland kwam wonen. De lockdown heeft me de tijd gegeven weer te landen in mijn nieuwe staat van zijn en mijn eigen ontwikkeling meer ruimte te geven. In Namibië heb ik ook mijn massage skills ontwikkeld, die vanuit mijn yogafilosofie vooral gericht is op het ontspannen en verminderen van de weerstand in het lichaam, zodat ook de geest minder in de weerstand gaat en zich over kan geven aan dat wat is. Het zal altijd een massage zijn met een holistische intentie. Wat ik verder ontwikkeld heb met een opleiding Ayurvedische Abhyanga&Pad-Abhyanga massage.
Met dit als uitgangspunt wil ik graag yoga uitdragen/overbrengen en liefdevolle massages geven aan diegene die daar open voor staan.

 

Ik ben een erkende yogadocent volgens de eisen van de  Vereniging Yogadocenten Nederland.VYN-logo-lid-300x296

 

 

 

Mijn ouders hebben mij de naam Renée gegeven dit komt uit het frans en betekent herboren (denk ook aan Renaissance) . Je suis née  betekent, ik ben geboren,  dat is precies één van de betekenissen van yoga, zie ook het kopje “wat is yoga”. Het woord centrum heb ik gekozen, omdat we er naar streven yoga te beoefenen vanuit het centrum van je bewustzijn en het centrum van je core. Vandaar de naam Yoga Centrum Renée.